Något gror!

Jag summerar tisdagen den 25 september 2012 med följande;
 
"Bedöm inte varje enskild dag efter den skörd du skördar, utan utifrån de frön du planterar:" Robert L. Stevenson
samt
"Erfarenhet är inte vad som händer oss, utan vad vi gör av det som händer oss." Aldos Huxley
 
Lev väl!♥
 
 

En tur med hösten som sällskap

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lev väl!♥

Lite crazy

Lite comfortfood senare är jag fit for fight att förbereda morgondagens dragning för Transportutvecklingsrådet i Jämtlands län hos Trafikverket i Östersund. Eller är jag verkligen det? Några timmar i bilen imorgon bitti kanske är bästa förberedelsetiden. Med bara huvudet som redskap och det vackra landskapet, som rullar förbi mig, är det kanske den allra bästa förberedelsen. Att låta huvudet vila lite mer ikväll kanske är det enda kloka. Samt att låta förkylningen motas av en XO.  Vi får se vad hon gör. Sin vana trogen låter hon inget passera utan minutiös noggrannhet. Ja, ok då, i alla fall en vana som infinner sig då och då om inte alltid. Och aldrig när nål och tråd finns inblandade. Om vanan infinner sig gäller research, plan både A och B och att alla nödutgångar spikas. Det är då det funkar att släppa taget när det väl gäller och gå på magkänslan. Är grunden ordentligt lagd kan hon gå utanför ramarna och våga lita på både sig själv och ha tillit till att det går bra. Fast visst måste hon vara lite crazy ibland och slarva. Testa nya sätt och kasta sig ut. För en bra grund, den finns där, det vet hon. Egentligen! Och med lite comfortfood i form av pasta med persiljepesto och möjligtvis en XO till teet så säger magkänslan...vila och tillit!
 
 
 
Lev väl!♥
 

Helikopterseende eller maskvy?

Ibland kan livet vara upp eller ned. Eller både och. Oavsett hur vackert det är. Tro inte alltid att det du tror är uppåt stämmer. Ändrade perspektiv är nyttiga. Om än smärtsamma ibland.
 
 
 
Lev väl!♥

Skördetid!

Igår kväll kom lite höstskörd in i livet på en Pynnes kök. Det gör den kanske varje dag i och för sig. Det är ju skördetid. Det är inte bara naturen som tavla som är en pallett av alla de vackraste färgerna. Det är också det som växer och frodas där och som du antingen hittar där eller i en korg på Ica eller varför inte på en marknad nära dig. Rotsaker, grönsaker, bär, frukter, svamp och vilt, allt finns där. Relativt nära dig. Det är som en fantastisk skattkista att ösa ur. Det mesta är till och med så lätt att ta hand om och tillaga att alla kan. Om man bara vill. Mycket är bara att äta som det är också. Med alla vitaminer och energier kvar.
 
Viltfärsbullar med lingon och pärstamp är som balsam för en liten småfrusen höstkropp en fredagkväll. Ett rejält knippe bladpersilja bäddar för tabboulehtime. Chili kan göra vilken gryta som helst lycklig. Och lite zucchini i ratatouillen gör den bara ännu mer...tja, ratatouillig. Eller varför inte parmesan-och örtgratinerade zucchiniskivor till kött-eller fiskbiten. En lite småmulen höstlördag passar äppelmarmelad med kanel och kanske en äppelpaj utmärkt att göra för livet på en Pynne.
 
 
 
 
    
 
 
Lev väl!♥
 
 
 
 
 

Så mycket bättre!

En höstpromenad är alltid en höstpromenad. Med andra ord värmer och lugnar den frusna hjärtan och kokande hjärnor. Eller för all del kokande hjärtan och frusna hjärnor. Du mår så mycket bättre. Risken är att om du redan mådde så mycket bättre så kommer du att lyfta mot nya höjder. Lite höst kan vara vanebildande.
 
Lev väl!♥

Sunrise Boulevard!

Jag vandrar solgatan fram en alldeles vanlig höstsöndagsmorgon vid havet.
 
Foto: Klockan halv sju en alldeles  vanlig söndagsmorgon vid havet.
Lev väl!♥

Vackra höst!

Vilken dag! Vackra höstlördag. Grattis svåger H på din dag och till att ha valt en sådan vacker födelsedag. Nu tar jag min älgstek, äpplen och annat höstgott och drar mot havet. Det vilda och vackra havet.
 
 
Lev väl!♥
 
 
 
 
 
 

I mitt huvud

 
Lev väl!♥

Goes Boom...!

Den här sången behövde inte bara mitt hjärta idag utan även den halvgamla tantelurans hela kropp. Hösten som jag älskar gillar inte min kropp. Eller om det är tvärtom. Nu gör det riktigt förbenat ont. Den där blåsten, som har envisats med att visa sitt tryne hela sommaren och nu tycks ha bestämt sig för att djävlas lite extra, är inte nådig för den här typen av sjukdomar som livet på en Pynne bär på. Men hon känner att hon lever och det mesta kan göras till något bättre. Eller annorlunda. Och som bästa T brukar säga "det mesta är ogjort"!  Boom, boom...
 
 
Lev dagen väl!♥
 
 

Här och nu!

Noah i paradiset. När höstmörkret sänker sig över landet som ibland vill vara lagom är det skönt att tända ljus, äta äppelpaj och ta med sig den energi som en sommar vid havet kan ge. Alla får vi gå med håven ibland efter goda saker att ta med sig i nuet. Och en utsikt är alltid en utsikt! Även om livet på en Pynne tycker att havet som utsikt är svårslaget.
 
Ibland har hon dessvärre svårt att skilja på havsutsikt och havsutsikt. Vad är dröm och vad  är verklighet? Men någonstans vet hon att drömmen har svårt att överträffa verkligheten. Även om det är både bra och trevligt att drömma då och då. Och dröm kan bli verklighet.  
 
Dröm mycket och sött samt Lev väl!♥
 
 

Från ax till limpa. Nästan!

En naturskön resa mot norr kräver sina attribut och hjälpmedel för att kunna komma åter med lite föda. Kårböle Skans gör dig inte besviken. En del av Fjällvägen.
 
 
Självklart krävs en viss kronologisk ordning.
 

Och fråga inte varför dotter M sitter med färgglada etiketter i pannan...
 

Hösten är räddad!

Hedersuppdraget att vacca har självklart farfar.
 
Lev väl!♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarens sista suck

Lev väl!♥

Lyft blicken!

 
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. Albert Einstein
 
Och Albert levde hela sitt liv med med förvissningen att hand, hjärta och hjärna går hand i hand. Att humaniora och naturvetenskap inte bara är ett bra äktenskap utan ett nödvändigt äktenskap. Att båda är lika viktiga för mänsklig utveckling. När ska svensk utbildningspolitik förstå det? Albert både vänder sig och suckar lätt i sin grav.
 
Lev väl!♥

THE ROCK!

Klippan! Han som jag kallar mannen i mitt liv. Han som ger mig gråa hår. Titt som tätt. Han som log och alla bekymmer i världen fick hicka och dog. Han som har gett strutsen ett ansikte och livsglädjen en receptbok. Han är en klippa med stort hjärta. En evig tidsoptimist med Expressen i hand. Han är rätt ok. Mannen i mitt liv.
 
En resväska med det utseendet försvinner aldrig ur vår sikt!
 
Lev väl!♥

Bara för att...

Bara för att det är måndag imorgon. Förra måndagen hade jag den här utsikten. Måndag imorgon är en annan måndag med annan utsikt.
 
Lev väl!♥

Höstskörd!

Vår bästa tid är nu. Kan man ju glatt nynna om man vill. Vare sig det handlar om ålder, kärlek eller hälsa. Eller väldigt bokstavligt just nu. Skördetid är bästa tid på många sätt. Äppelträden bågnar av frukt, skogen är full av rött och gult guld. På köpet kom den kvinnliga delen av det gamla strävsamma paret med underbart vackert röd krusbärskräm. En vitaminkick som med kall mjölk ger balsam åt såriga själar.
 
Imorgon beger jag mig mot fjällvärlden. Två dagars jobb i vackra Funäsdalen, en del av Fjällvägen, ger nog inte mer skördefrukt i ordets rätta bemärkelse men säkert skördar ögat vackra frukter och jobbmässigt ska definitivt saker skördas. Och en hel del frön ska sättas. Oavsett årstid!
 
"Bedöm inte varje enskild dag efter den skörd du skördar, utan utifrån de frön du planterar." Robert L Stevenson


Lev väl!♥

Vi behöver många färger!


Nu har tankarna vilat ett tag. Som en pendang eller förlängning till min mentala matträning kan jag bara konstatera att mat gör gott. Att strosa runt och titta på mat i jordens alla färger stimulerar inte bara själen utan även intellektet. Och de två hör obönhörligen ihop så vägarna däremellan behöver få sina stimuli. I de mest oväntade möten sker ofta något positivt och utvecklande. Bildligt kan det appliceras på utbildning, kompetensutveckling eller varför inte på främlingsfientlighetens otäcka ansikte.
 
 
 
Lev väl!♥
 

Låt tankarna vila!

En dag som började lite i otakt. En dag som innehåller lika delar av många känslor. Reflektioner och funderingar kring människors beteenden och förhållningssätt. Kring vårt sätt att vårda det vi har och ta vara på tiden vi har med varandra. I vår stund på jorden. Reflektioner och funderingar kring planering av arbetet.
 
När tankarna tenderar att haka upp sig så behövs en mental powernap. Släpp taget och låt funderingarna vila. Eller ta och tanka med annan energi. I mitt fall är mat ett säkert kort. Om inte annat kan jag drömma om mat, titta på mat eller minnas ljuva dofter och smaker. Alltså är det det jag gör nu. Minnen av dofter och smaker under några dagar vid Medelhavets strand. Smakerna finns i mitt kylskåp också så snart ska jag locka fram dem ur det men först lite minnen föroch av ögat.
 

En  frukost för själen!
 
En lunch i steget på en strandpromenad för alla sinnen.
 
En aptitretare i skuggan på ett litet torg.
 
En entrecôte som fick kvällsljuset att hicka av förtjusning...
 
...och en dessert som gav chokladdrömmen ett ansikte.
 
Comfortfood när det är som bäst - riktig och vällagad gnocchi med ett fläsk som får alla svin att blekna.
 
Kärleksdesserten framför andra, tiramisu, kan bli lite helylle och serveras i en hederlig gammal syltburk.
 
Desserternas drottning, i min värld, en crème brûlée. I den världen kan det inte bli så mycket bättre.
 
Eller?
 
Lev väl!♥

Canadian blue!

En sak jag missade igår!
 
Lev väl och dröm blått!♥
 

Svävande blått!

Côte d´Azur och Hälsinglands blånande landskap är en rätt skön förening. För mig i alla fall. Blått som blått skulle man också kunna tillägga. Jag svävar dock inte i det blå. Absolut inte, men min frånvaro härifrån, bildligt och bokstavligt är ibland av svävande art. Tiden svävar iväg och jag med den. Var sak har sin tid och just nu är det vissa saker som kräver sin tid. Plus att jag svävade iväg mot det blå Medelhavet. Men det är skönt att få sväva iväg med både hjärna och fingrar över tangenterna och i bokstävernas värld. Även om det just nu svävade både lite och kort. Visst svävar jag i det blå. Vad trodde jag!
 
Hälsinglands hav och svävande drömmande fötter...
 
...lite blåare och aldrig mötas de två.
 
Lev dagen väl!♥

RSS 2.0