Voices!

Ibland lyssnar jag på vissa röster mer än andra. Av ren självbevarelsedrift eller bara för att...Ibland för att det är klokare, vänligare, mer provaokativa eller bara mer sensuella. Ibland bara för att. Inte om.
 
En röst i natten till er!
  
 
Lev väl!♥

Små under stora

 15 hundradelar från ett världsrekord. Svider nog nästan värre än en fjärdeplats signerad Jönsson eller Myhrer. Men att veta att det kan gå måste vara världens bästa uppladdning. Den bästa uppladdningen om du inte svajar på målet vill säga. Givetvis pratar jag om idrott och friidrott i synnerhet. I synnerhet också sedan jag tittat på fridrottsgalan från Globen. De svenska unga tjejerna visade att allt är möjligt. Ett nytt svenskt fridrottsunder är kanske på gång. Ett under där rötterna inte nödvändigtvis kommer ur den svenska myllan.  Men i vissa fall säkert ett under att de överhuvudtaget kunnat växa. Mot alla odds. Jag undrar vad Åkesson och co egentligen anser om vissa fridrottsunder. Är det skillnad på under och under? Förmodligen då det tydligen är skillnad på folk och folk. Och nu har jag inte ens nämnt Torneus längdhopp som borde kunna skicka en människosyn signerad Åkesson långt, långt upp på läktaren. 
 
Lev väl! 

Ljust och jättefräscht!

Säga vad man vill om denna fantastiskt vita vinter men t o m en grå novemberdag skiftar i mer nyanser. Det vita är bara alltför...tja, vitt nu. Förvisso vacker som den vitaste vackra dröm. Vita bomullsdrömmar. Bomullsdrömmar utan evig skottning, snöras och andra små världsliga ting.
 
 
Lev väl!♥

Tell me a story!

Varje människa kan berätta en historia. Varje människa bär en historia. Varje människa är historia. En historia om dåtid, nutid och framtid. Jag tycker vi är rätt dåliga på att ta tillvara på varandras historier. Varandras historia. Det kan vi väl bli bättre på. Tänk vad mycket spännande, spännande kunskap, vi går miste om genom att inte berätta historien. Kunskap som kan bära ända in i framtiden. Om vi bara vågade möta varandra lite mer och vara lite mer nyfikna på varandra. På varandras historia.
 
Tell me a story!
 
Eller gör som kära gamla Traste Lindéns, sing me a story!
 
 
 
Lev väl!♥
 
 
 

Snön faller men inte vi med den

Renässans för vintern! Vad är det för trams? Har den överhuvudtaget varit död? Inte mig veterligen och i och för sig vet jag inte om en pånyttfödelse är nödvändig alls.Den är tillräckligt lång som den är. Nyheterna på Tv hävdar i alla fall att så är fallet. Det är renässanstider för vintern. Det måste i så fall vara de delar av landet som räknas mest, dvs den sydliga tredjedelen av landet lagom. Då är det så för alla. För även de andra två tredjedelarna som också inkluderar oss här i landets mittpunkt. Vi som inte sett skymten av något annat än vinter de senaste månaderna. Men vilken vinter de senaste dagarna bjudit oss på. Även om den strålande solen försvann idag här i mittpunkten så är graderna sköna och små lätta snöfjun seglar lätt ner från skyn och landar mjukt på dina ögonlock. Det är det som är renässansen. Små lätta snöfjun som tillför de redan kopiösa mängderna av snö mer vitt puder. Å andra sidan känns luften av och till lite vårig och i fönstret blommor löften om en riktig vår.Då är det pånyttfödelse. Tills dess har var sak sin tid. Som små lätta snöfjun mot ögonlocken på din kvällspromenad. 
 
 
 
 
Lev väl!♥
 
 
 

RSS 2.0