Att göra skillnad

Julkonsert och snön vräker ned. Julen känns nära. Att lite musik kan betyda så mycket. Frid, ro, glädje och känslor av välbefinnande och närvaro. Nu är julen här.

Att jag sedan får se finaste Mona i TV och andra kända ansikten och miljöer härifrån gjorde glädjen mer innehållsrik. Musik ska byggas utav glädje och det finns inga tvivel i min värld att så är fallet med både julkonserten i Ljusdals kyrka och Copycat singers på TV 3. Kontraster men ändå inte.

När duktiga Kajsa sjöng It´s a wonderful world i kyrkan så kändes den verkligen så. Även om många, många tyvärr inte kan skriva under på det, att det verkligen är så. För många, många är den långt borta. Men vi kan alla göra skillnad. Göra något för att någon ska få en glimt av att världen kan vara underbar och god. Ett litet steg, en liten sak, en liten slant...allt kan göra skillnad.

En som verkligen gjorde skillnad, en av de stora i 1900- och 2000-talets Europa, slutade sin tid i den här världen igår. Vaclav Havel, det fria Tjeckoslovakiens ledare. Tänk att en dramatiker, författare och tillika tillfångatagen och förföljd man, förföljd för sin kamp för mänskliga rättigheter, kunde bli president i ett land som länge såg ut att förbli stängt och slutet. Mandela, Gandhi, Havel, Sirleaf...listan kan göras längre på att kamp lönar sig och att det gör skillnad.



Lev väl!♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0