Madame Recycling

Lillestad! Det är en stad på Kläppaåsen. Våning tre i ett radhus. Inhyst i gästrummet hos det gamla strävsamma paret. En stad på toppen med utsikt över Hälsingland och världen.

En stad som växer. Likt Umeå, Uppsala eller Tokyo. En stad som grundades kring sekelskiftet. Historieböckerna är inte säkra och de lärde tvistar därom. Delar av staden går så långt tillbaka som förra sekelskiftet och många delar har växt fram ur 30-talets hemska vindar. 1938 är ett viktigt år. Då bildades själva stadskärnan. Staden fick sina nycklar och kunde börja växa. Urmodern gav hals. Madame Recycling var född!

En stad har växt fram på Aspgatan. En stad på åsen. En stad byggd av "skräp". Det är bara fantasin som sätter gränser för hur en stad kan växa och utvecklas. Och inte att förglömma, människorna som befolkar den.

Madame Recycling och barnbarnen har byggt. Och byggt. Madames egna barn har också byggt och sparat "skräp". Men mest har de förundrats och fascinerats över den stad som har vuxit upp på plan tre på Aspgatan!

Medan Madame och barnbarnen har byggt har Madame berättat sin historia, sina föräldrars historia och Europas historia. Monsieur Recycling har skådat allt och bevarat det genom sin lins.

 Lillestads lanthandel!


Hotellfoajén!
Ser ni vad trappräcket är gjort av?


Den gamla skolsalen!


Vernissage i konsthallen!
Pelarna är gjorda av... Jag tror jag måste ta en brustablett!


Kyrkan både gungar och sjunger tror jag!

Bokrean har börjat.


Extra snygga lampskärmar, tycker jag. Flytande margarin kan vara bra till mycket. Fr a korken.


Till slut måste vi gå på teater. Och Risifruttiaskar håller vipfolket på plats! Och det bästa är att teatern kan förvandlas till biograf när Lillestads invånare vill ha lite filmfrossa istället.

I Lillestad finns det mycket mer att se och göra! Och den växer. Hela tiden.

Lev väl!♥

Kommentarer
Postat av: Lilian Magnusson

Vilket fantastiskt arbete som lagts ner. Din mor och även Linn har berättat om staden. Kul att få se alla foton.

2010-05-04 @ 19:55:32
Postat av: Pynne

Du får göra ett stadsbesök, Lilian! Och ta med Linn och Josefin! Är Tora och Peter snälla tror jag säkert att de med kan följa med!:-)

2010-05-04 @ 20:59:24
URL: http://livetpaenpynne.blogg.se/
Postat av: Harren

Vi i "sista bataljonen" (Tove kunde inte skilja på bastion och bataljon) faller för dina berättelser. Roligt att se att det gamla paret tillsammans med barnbarn, gamla grejer och en sprudlande uppfinningsrikedom fått till så mycket nytt i Lillestad, som vi såg för första gången för 5-6 år sedan.

Vi kommer att fortsatt hålla koll på din blogg.

Hälsa alla i Ljusdal.



Harren och Britt

2010-05-05 @ 19:22:25
Postat av: Pynne

Hej kära sista bataljonen,

Härligt att höra era röster! Stor kram!

2010-05-05 @ 20:56:32
URL: http://livetpaenpynne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0