Vinnande mat!
Jag är fortfarande rätt full av gårdagens sena trerätterslunch. Den var inte bara ljuvlig och mättande, den slet en del i plånboken också. Men det var det värt! Miljön kring Växbo Kvarn och Krog, där både själen och magen fick sitt, är trollsk och vacker. Dessutom passade vi givetvis på att smörja kråset den dag när O-ringen hade sin lediga dag. Med andra ord kryllade det av människor i Växbo. Både vältränade och mindre vältränade. Men oavsett mängden människor och O-ringen är det värt ett besök. Det är värt att ta en omväg för att komma dit. www.vaxbokrog.se. Det är inte bara maten och miljön du hittar här utan en del av Hälsinglands hjärta, linet! www.vaxbokvarn.se
Krögaren Pär Johansson arbetar bara med lokala råvaror, blandar det nya med det gamla och tänker på miljön. Att maten smakade himmelskt gör inte saken sämre. Min trerätters i solen sen eftermiddag den 26 juli bestod av en sparrissoppa med lite tillbehör, en varmrätt med lax, regnbåge och räkor och en sås som fick stjärnorna att le lyckligt samt en crème brulée med hallonsorbet och en rabarber,-äppel-och kanelkaka. Sparrissoppan och såsen till varmrätten var bland det godaste jag ätit. Allt smälte i munnen och med en servitris modell glad och go blev hela tillställningen rent ut sagt salig.
Vinnande och försvinnande god sparrissoppa!
Mannen i mitt liv avslutade sin meny med ostkaka. Den satt som en smäck, både i gommen och magen. Givetvis pratar vi hälsingsk ostkaka, som inte har några gemensamma nämnare med sin namne i Småland. Dotter M åt högrev med pepparrotssås. Behöver jag säga att köttet smälte i munnen. Allt avrundades med turer i krukmakeriet, i linboden, i museet samt det härliga bageriet. Lingonbrödet fick följa med hem.
Och lilla Moa, två år, var den enda vinnaren UNT´s fotograf kunde plåta denna dag. Den dag då O-ringen inte hade några egna vinnare.
Moa 2 år, en vinnare!
Nu riktar jag kompassen mot havet, det stora blå och paradiset. På lördag tänkte jag rikta kompassen mot ett annat hav och andra vinnare.
Lev väl!♥
Krögaren Pär Johansson arbetar bara med lokala råvaror, blandar det nya med det gamla och tänker på miljön. Att maten smakade himmelskt gör inte saken sämre. Min trerätters i solen sen eftermiddag den 26 juli bestod av en sparrissoppa med lite tillbehör, en varmrätt med lax, regnbåge och räkor och en sås som fick stjärnorna att le lyckligt samt en crème brulée med hallonsorbet och en rabarber,-äppel-och kanelkaka. Sparrissoppan och såsen till varmrätten var bland det godaste jag ätit. Allt smälte i munnen och med en servitris modell glad och go blev hela tillställningen rent ut sagt salig.
Vinnande och försvinnande god sparrissoppa!
Mannen i mitt liv avslutade sin meny med ostkaka. Den satt som en smäck, både i gommen och magen. Givetvis pratar vi hälsingsk ostkaka, som inte har några gemensamma nämnare med sin namne i Småland. Dotter M åt högrev med pepparrotssås. Behöver jag säga att köttet smälte i munnen. Allt avrundades med turer i krukmakeriet, i linboden, i museet samt det härliga bageriet. Lingonbrödet fick följa med hem.
Och lilla Moa, två år, var den enda vinnaren UNT´s fotograf kunde plåta denna dag. Den dag då O-ringen inte hade några egna vinnare.
Moa 2 år, en vinnare!
Nu riktar jag kompassen mot havet, det stora blå och paradiset. På lördag tänkte jag rikta kompassen mot ett annat hav och andra vinnare.
Lev väl!♥
Kommentarer
Trackback