Soppa på en spik!
Jag har sagt det förut. Linser är fantastiska i både soppor, grytor och röror. I Indien vet man hur man använder linser. De ingår nästan dagligen i måltiderna. Medelhavsländerna är också duktiga på baljväxter. Det kan vi i Sverige också bli. För linser är goda, mättande, oerhört nyttiga och går att använda till så mycket. Dessutom är de faktiskt vackra. Men det är väl all mat.
Här kommer en soppa som ofta stod på Krakels lunchbuffé!
Currydoftande Linssoppa Lätt, gott och mättande!
ca 4-6 port
2 gula lökar
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1-2 tsk curry
1 morot
1 burk krossade tomater
7 dl vatten
2 dl röda linser
1 lagerblad
2 buljongtärningar (grönsaks och gärna ekologisk)
1/2 -1 msk torkad basilika
hackad bladpersilja
saft av 1/2 citron
Fräs lok i olja, låt curry och vitlök fräsa med i slutet. Skiva morot, tillsätt dem och tomaterna, vatten, linser och lagerblad. Koka ca 10 min tills linserna är mjuka. Smaka av med buljong, citron, basilika och persilja.
Servera med lantbröd!
En Guete, som man säger i det tyska Schweiz.
Curry, kryddan som består av många kryddor. I Indien är det ofta rätt och slätt en rätt, Hurry Curry!
Lev väl!♥
Här kommer en soppa som ofta stod på Krakels lunchbuffé!
Currydoftande Linssoppa Lätt, gott och mättande!
ca 4-6 port
2 gula lökar
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1-2 tsk curry
1 morot
1 burk krossade tomater
7 dl vatten
2 dl röda linser
1 lagerblad
2 buljongtärningar (grönsaks och gärna ekologisk)
1/2 -1 msk torkad basilika
hackad bladpersilja
saft av 1/2 citron
Fräs lok i olja, låt curry och vitlök fräsa med i slutet. Skiva morot, tillsätt dem och tomaterna, vatten, linser och lagerblad. Koka ca 10 min tills linserna är mjuka. Smaka av med buljong, citron, basilika och persilja.
Servera med lantbröd!
En Guete, som man säger i det tyska Schweiz.
Curry, kryddan som består av många kryddor. I Indien är det ofta rätt och slätt en rätt, Hurry Curry!
Lev väl!♥
Kommentarer
Trackback