Prova! Inspiration Hälsinge Hamboni!

  

Recept på Hälsinge Hamboni

För 6 personer
500 g hälsingeostkaka (se recept nedan)
1 liter vatten
2 msk salt
1 gul paprika
250 g körsbärstomater
1 påse blandad sallad (cirka 125 g)
50 g pinjenötter
2 krm chiliflakes
2 krm timjan
2 krm rosmarin
smör
olivolja
vinägrett
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk finhackad vitlök

Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt. Låt svalna helt. Lägg ostkakan i saltlagen och se till att lagen täcker kakan. Låt stå i kylskåp två dygn.
2. Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Skär tomaterna i hälften. Lägg upp på ett fat med salladen.
3. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna tills de fått lite färg. Låt svalna. Stöt chiliflakes, timjan och rosmarin i en mortel.
4. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
5. Ta upp ostkakan ur saltlagen och torka av med hushållspapper. Skär den i skivor eller tärningar.
6. Stek ostbitarna runt om på mycket hög värme i 1 msk smör och 1 msk olja. Krydda med den mortlade chili- och örtblandningen. Osten ska få gyllenbrun färg.
7. Lägg osten på salladsbädden, ringla över vinägretten och strö över pinjenötterna. Garnera gärna med färska örter och salladsskott.

Lev väl!♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0