Måndagkväll! Med kokt grädde!
Panna cotta betyder just kokt grädde. Låter kanske inte lika utsökt som panna cotta men utsökt är det. Och jag betvivlar att italienarna tycker att det låter utsökt på italienska heller. Men som italienare tänker man bara på vad resultatet blir och att råvaran är god nog. Och bra råvaror är viktigt, självklart och en förutsättning för njutningen av mat. Och mat ska njutas. Och respekteras.
Jag är ingen typisk efterrättsmänniska. Tar hellre förrätt om jag ska välja. Men vissa efterrätter är bara oemotståndliga för mig. Crème Brûlée är en, tiramisu en annan och pannacotta en tredje.
Så för att fira måndagen som dag och min farmor som fyllde 107 så blev det en citronpannacotta med lakrits. En snabbvariant med gelésocker och turkisk peppar.
5 port
3 dl vispgrädde
skalet av en citron
1 tsk vaniljsocker
3 msk gelésocker
Blanda allt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 30 sekunder. Häll upp i koppar, glas el småskålar
som du har bottnat med krossad turkisk peppar. (lägg karamellerna i en påse och gå lös med hammaren eller köttklubban). Ställ kallt och låt det stelna. Ca en tim max. Toppa med lite lakritssmul!
Buon Appetito!
Måndagsmys!
Lev väl!♥
Jag är ingen typisk efterrättsmänniska. Tar hellre förrätt om jag ska välja. Men vissa efterrätter är bara oemotståndliga för mig. Crème Brûlée är en, tiramisu en annan och pannacotta en tredje.
Så för att fira måndagen som dag och min farmor som fyllde 107 så blev det en citronpannacotta med lakrits. En snabbvariant med gelésocker och turkisk peppar.
5 port
3 dl vispgrädde
skalet av en citron
1 tsk vaniljsocker
3 msk gelésocker
Blanda allt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 30 sekunder. Häll upp i koppar, glas el småskålar
som du har bottnat med krossad turkisk peppar. (lägg karamellerna i en påse och gå lös med hammaren eller köttklubban). Ställ kallt och låt det stelna. Ca en tim max. Toppa med lite lakritssmul!
Buon Appetito!
Måndagsmys!
Lev väl!♥
Kommentarer
Trackback