Dagens söta!
Jag är ingen storkonsument av godis, vilken årstid det än handlar om, men julgodis är både mysigt och roligt att göra. Dagens resultat blev polka-och limebräck, knäck med turkisk peppar och förenklad messmörstryffel.
Turkisk peppar fick det bli i knäcken så jag åtminstone ska kunna smaka på dem. Allergisk som jag är mot nötter och mandel. Tryffeln med messmör föll både mannen i mitt liv och son M i smaken. Och de avskyr messmör. Det är bra att inte veta allt i livet. I alla fall inte i förväg. Just precis! Lime- och polkabräcken är världens enklaste godis. Fanns alltid på Krakels gottebord efter julbordet. Längtar faktiskt efter att jobba julbord. Längtar inte lika mycket efter att äta ett. Fast sillen, laxen och en mumsig nubbesallad brukar alltid gå ner. Bräcken brukar gå åt som smör i solsken så gör dubbel sats, När du ändå håller på.
Lime- och polkabräck.
200 g vit choklad
1 lime, tvättat och fin
En knapp påse polkagrisar (120 g)
Börja med det verkligt roliga. I alla fall om du har lite agressioner som behöver komma ut. Lägg polkagrisarna i en liten plastpåse eller i en handuk. Ta fram köttbanken eller något annat som liknar en hammare och släpp lös alla hämningar. Krossa de små rackarna till polkagrisar ordentligt. De får inte bli pulver-då har du gått för långt. Små bitar av polkagrisar ska det bli. Finriv skalet av limen. Få inte med det vita, Det är det gröna vackra skalet du vill åt. Smält chokladen i mikro. Ta en liten stund i taget och rör om mellan varven. Blanda sedan choklad, limeskal och krossade polkagrisar. Lägg ett bakplåtpapper på ett avlångt fat eller liten ugnspanna. Bred ut smeten rätt tunnt. Ställ kallt. Bryt i bitar när det stelnat.
Lev väl!♥
Kommentarer
Trackback